ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΛΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τα βιομηχανικά ρολά μονού τοιχώματος κατασκευάζονται από γαλβανισμένη ατσαλολαμαρίνα πάχους 1,00 mm ή 0,6mm για διπλό προφίλ μονωτικό τύπου σάντουιτς και βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή σε κωδικούς RAL στο χρώμα της επιλογής σας.

Σε κάθε δεύτερη λωρίδα προφίλ έχει στα δύο άκρα ειδικές νάιλον θήκες (πώματα) οι οποίες εμποδίζουν τις πλάγιες μετατοπίσεις του προφίλ και λειτουργούν σαν ολισθητήρες μέσα στις πλευρικές οδηγητικές ράγες του ρολού. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείται γρασάρισμα των οδηγών.

Οι οδηγοί είναι ειδικού σχήματος «ωμέγα» διατομής, πάχους ατσαλολαμαρίνας 2mm, με ενσωματωμένα λάστιχα και βουρτσάκια 2 τεμάχια στον κάθε οδηγό-κανάλι (σύνολο τέσσερα στον αριθμό), για την μείωση των απωλειών από αέρα και θόρυβο.

Το ρολό θα τυλίγεται σε TUBO άξονα ανάλογης διαμέτρου με φλάντζες, που συγκολλιούνται μέσα στον άξονα για επιπλέον ενίσχυση .

Στο τελευταίο προφίλ μπαίνει ειδική γωνία, ανάλογα με το φάρδος του ρολού για επιπλέον ενίσχυση του ρολού. Τοποθετείται ειδικό προφίλ από μαλακό ελαστικό στο κάτω μέρος το οποίο εξισορροπεί τις τυχόν ανωμαλίες του εδάφους, και λειτουργεί σαν μαξιλάρι, το οποίο πιέζουμε με το βάρος του ρολού σχηματίζοντας φράγμα στεγανοποίησης.

Ο κινητήρας είναι τριφασικός ELSAMEC TAURUS η ELERO η αλλου οικου

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ αποτελείται από :
Μια ηλεκτρική μονάδα κινητήρα με μεγάλη ικανότητα.
Μονάδα μείωσης από δύο πεδία επικυκλοειδούς ταχύτητας που περιλαμβάνουν το pinion (κορώνα), τη στεφάνη και την αλυσίδα μετάδοσης κίνησης.
Υψηλής ασφάλειας ηλεκτρομαγνητικό φρένο.
Διακόπτη ρύθμισης ορίων (τερματικό), σταθερό και πολύ εύκολο στη ρύθμιση, τοποθετημένο σε κουτί με προστασία ΙΡ54.
Με πίνακα τριφασικό χαμηλής τάσης που είναι τοποθετημένος σε κουτί με προστασία ΙΡ54.
Πλαϊνές βάσεις για το σύστημα ανύψωσης.
Στην άλλη πλευρά του άξονα αντίθετα από τη θέση του κινητήρα τοποθετείται ένα ασφαλιστικό κουζινέτο ( φυγοκεντρικός υπερταχιντης ) το οποίο προστατεύει το ρολό και τον χρήστη από πιθανή πτώση, λόγο βαρύτητας, του προφίλ του ρολού..

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ    
Η λειτουργία του ρολού μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:
Με μπουτόν ελεγχόμενης ανόδου και καθόδου δύο θέσεων (η μια για την άνοδο και η άλλη για την κάθοδο). Είναι 24V για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και η λειτουργία του γίνεται εφόσον είναι πατημένος.
Με τηλεχειρισμό, όπου εξοπλίζεται απαραίτητα με φωτοκύτταρα ασφαλείας για αποφυγή ατυχήματος.

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το ρολό λειτουργεί χειροκίνητα με τον εξής τρόπο:
Δυνατότητα χειροκίνησης με μανιβελα ή παλάγκο εσωτερικά του χώρου.